Blando Comimpex SRL română italiană engleză 

Nichelare – Acoperirea metalelor cu un strat de Nichel

Firma Blando srl este specializata in nichelarea statica pe rame sau nichelarea in tamburi (acoperirea metalelor cu un strat de Nichel) a pieselor metalice de dimensiuni mici si medii, dimensiunile maxime fiind : 1400 x 400 x 1000 mm cu o greutate de cel mult 200Kg.

Nichelarea electrochimica: este un proces electrochimic ce consta in obtinerea unui strat protector de nichel (mat sau lucios) rezistent si omogen care asigura protectia anticoroziva.

Se realizeaza in bai incalzite la 50-60 grade, barbotate si filtrate in permanenta, prin electroliza (supunerea la curent continuu de 1-10 A/dm2 ) intr-o baie pe baza de saruri de nichel (clorura de nichel, sulfat de nichel, acid boric) in conditii de control auster al concentratiilor componentelor chimice, al temperaturii, al curentului, etc.

Grosimea stratului de nichel obtinut variaza intre 5-25 microni, depinzand de valorile parametrilor impostati in timpul procesului de nichelare ( curenti, timp mentinere, etc).

Acoperirea metalelor prin nichelare electrochimica are ca scop:

  • protectia metalului de baza împotriva coroziunii sau uzurii;
  • finisarea decorativa în care aspectul si longevitatea constituie proprietati importante;
  • folosirea drept suport pentru o alta acoperire electrochimica (cromare)

 

Produse

blando:nichelare, acoperirea metalelor, nichelare electrolitica, dispozitive galvanice, acoperiri galvanice

toate produsele noastre ...

nichelare, nichelare lucioasa, nichelare electrochimica, nichelare electrolitica, nichelareare electrolitica statica, nichelareare electrolitica rotativa, nichelare electrolitica in tamburi, acoperirea metalelor, tratamente galvanice, acoperiri galvanice, potectie anticoroziva, dispozitive galvanice, tamburi galvanici